Newborn

En typ av fotografering som jag verkligen gillar är ”newborn”, alltså nyfödda bebisar. Man blir liksom alldeles varm i hjärtat av de små liven, och det är fantastiskt roligt när man får besök av dom i studion 😀

I min studio finns en hel del rekvisita, mössor, filtar och korgar som man kan använda för att få dom där supersöta bilderna och mer är på väg in. Jag har också några ”babyposers” som är kuddar i olika former för att på ett enkelt, bekvämt och säkert sätt kunna posera bebisen. Det finns även ett skötbord och möjlighet att värma/kyla ev. ersättning om det skulle behövas 🙂

Bästa tidpunkten för newbornfoto är när bebisen är mellan 5 och 10 dagar gammal ungefär. I den åldern är bebisen enklast att posera i de karaktäristiska ”newborn-poserna”, de har vanligtvis fått en liten mat-rutin och brukar sova gott när man arrangerar och kanske byter mössor, kläder eller filtar 🙂 Bebisar äldre än 14 dagar går givetvis att fotografera på liknande vis, men man får justera poser och annat efter bebisens personlighet och dagsform 😀