Skogsutflykter

Det är ju faktiskt bara maj än och det hör väl inte direkt till vanligheterna att vi brukar ha en sådan här lång sammanhängande värmebölja i den här delen av landet den här tiden på året, men trots lite kyliga nätter så känns det nog som att sommaren är här!! Skogen myllrar av liv och nätterna bjuder på en hel symfoni av fågelkvitter, och vill man fånga lite vilda djur på bild så är det en bra tid att bege sig ut i skogarna. Jag brukar så ofta jag kan ta med mig kameran ut i hopp om att få fotografera björn, men än så länge har jag bara sett björn när jag inte haft med mig en kamera, är det inte typiskt! Men skam den som ger sig, jag fortsätter att försöka 🙂

Den här tiden på året brukar vara en bra tid att se björn, för några år sedan hade vi en ganska stor björn på gården (givetvis hade jag ingen kamera till hands) och den sprang så fort den kunde när den fick syn på oss. Detta året har vi bara haft besök av de sedvanliga rävarna runt husknuten, ingen björn.

Passa på att ta med er era kameror ut i skogen, njut av dofterna och tystnaden och har ni tur kanske ni får fånga lite vilda djur på bild 😀 Glöm inte att ha respekt för naturen bara, och håll avstånd till djuren och deras ungar 🙂