Tips inför bröllopsfotograferingen!

Så är den äntligen här – den stora dagen ni planerat sedan frieriet ♥ Men vad ska man tänka på inför porträttfotograferingen? Här kommer några minitips som garanterat underlättar och gör att ni som brudpar inte behöver koncentrera er på smådetaljerna 🙂

♥Ha med en vän! Kanske en brudtärna, best man, syster, bror eller släkting som kan hjälpa till att lägga klänningen till rätta och hålla upp den när du går, fixa den där hårslingan eller kanske bara vara med som moraliskt stöd – jag lovar, det är ovärderligt.

♥Har du en klänning med släp? Ta med ett vitt lakan! Då skyddar man klänningen från smuts under fotograferingen (som oftast sker innan vigseln) och man behöver inte oroa sig för att gå till altaret med en smutsig klänning. Har ni med er ngn från tips nr 1 så kan hon eller han hjälpa till att vika in lakanet så att det inte syns på bild.

♥Ta med ett par bekväma skor! Beroende på var fotograferingen ska ta plats och om ni ska gå korta bitar mellan platser så kan det vara väldigt bra att kunna slinka i ett par bekväma skor (eller gummistövlar 🙂 ) Du slipper smutsa ner klackarna på dina fina skor.

Har ni barn så ska dom också såklart få vara med! Kanske inte på alla bilder, men i början eller i slutet av porträttfotograferingen så kan det vara läge att ta in barnen. Då är det fullständigt ovärderligt med mor- och farföräldrar! Har man inga sådana så är det självklart lika ovärderligt med andra släktingar eller vänner 🙂

Har ni bokat fotograf för hela dagen brukar man oftast smita ut lite snabbt när det passar under kvällen för att ta lite bilder i det magiska kvällsljuset, då brukar ingen behöva följa med för att hjälpa till och man behöver heller inte vara precis lika superförsiktig med att hålla klänningen ren som innan vigseln 🙂

Vill man ta dom där bilderna när man sitter på en sommaräng, kanske vandrar på en strand eller vad som helst – så kan man hos mig boka en ”trash the dress”-fotografering efter bröllopet. Det är inte så hemskt som det låter, klänningen ska inte förstöras eller rivas sönder utan det går helt enkelt ut på att man inte behöver vara så rädd för att smutsa ner kläderna vid fotograferingen. Kanske vill man fotograferas i vattnet? Bara fantasin sätter gränserna!